ТЕКСТИЛЦИ НА ДОБОШУ: У Оџацима се продаје имовина чак 12 производних објеката

З. Р.

19. 04. 2021. у 07:26

ИМОВИНА текстилних фабрика "Лола Рибар" и "Рилон-Лорисон" из Оџака понуђена је на продају путем јавног надметања, које је заказано за 21. мај у Новом Саду. Продају је огласила Агенција за лиценцирање стечајних управника.

ТЕКСТИЛЦИ НА ДОБОШУ: У Оџацима се продаје имовина чак 12 производних објеката

Бивши погон ИТЕС "Лола Рибар" / Фото Р. М.

Индустрија текстила и синтетике (ИТЕС) "Лола Рибар" је у стечају од 2010, а ИТЕС "Рилон-Лорисон" од 2017. године. У понуди је 12 објеката заједничког производног комплекса, као и покретна имовина, коју чине постројења, машине и уређаји, лабораторијска и пратећа опрема, алат, прибор, канцеларијски намештај, залихе и интернет страна као нематеријална имовина. Комплетан пакет се продаје по почетној цени од 89,7 милиона динара.

На лицитацији ће бити и помоћне зграде, трафостаница, путеви, платои и остала инфраструктура ИТЕС "Лола Рибар", по почетној цени од 17,5 милиона динара.

Од имовине ИТЕС "Лола Рибар" досад је продата свлачионица са помоћним просторијама на фудбалском стадиону, коју је 2015. године за око 700.000 динара купила Општина Оџаци. У фебруару ове године на лицитацији су, по почетним ценама, продата два стана у власништу "Лоле Рибара". Оба су отишла купцу из Лазарева - двособни од 52 квадрата за 764.880 динара, а једнособни од 40 квадрата за 529.533 динара.

Фабрика "Лола Рибар", са 2.200 радника, била је гигант текстилне индустрије. Од њених шест погона најдуже се одржао онај који је са 70 запослених преузео "Рилон-Лорисон", али је и то предузеће морало да стави кључ у браву.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)