СУБВЕНЦИЈЕ ЗА ПОЉОПРИВРЕДНИКЕ У ПАРАЋИНУ: Локална самоуправа расписала три конкурса вредна 10 милиона динара

З.Рашић

18. 04. 2021. у 21:58

ОПШТИНА Параћин расписала је и трећи конкурс намењен подстицајима регистрованих пољопривредних газдинстава са седиштем у тој општини, укупне вредности десет милиона динара.

СУБВЕНЦИЈЕ ЗА ПОЉОПРИВРЕДНИКЕ У ПАРАЋИНУ: Локална самоуправа расписала три конкурса вредна 10 милиона динара

ФОТО: З. Рашић

Први се односи на инвестиције у физичку имовину газдинстава у активном статусу, чему је опредељено осам милиона динара, а из општинске касе биће финансирана половина вредности инвестиције без пдв. Вредност појединачног поднетог захтева може да буде до 100.000 динара, а рок за конкурисање је 8. јун.

По другом конкурсу, Општина ће платити камате узетих пољопривредних кредита у стопостотном износу. У питању се овогодишњи кредити у вредности од 50.000 до 200.000 динара, максимално се одобрава 24.000 по захтеву, а рок за подношење пријава је до утрошка средстава од милион динара, а најкасније до децембра.

Трећи конкурс расписан је 15. априла, а односи се на субвенционисање осигурања усева, плодова, вишегодишњих засада, расадника и животиња. Субвенција износи 50 одсто висине премије која може бити највише 100.000 динара. Укупно је опредељен за ову сврху милион, а рок за конкурисање је 15. јун.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)