ЕПИДЕМИЈА У РУДНИЧКО - ТАКОВСКОМ КРАЈУ: Преминуо пацијент, 39 их се лечи у "црвеној" зони

М. Б.

18. 04. 2021. у 10:57

У „ЦРВЕНОЈ“ зони Опште болнице у Горњем Милановцу, нажалост је премунуо пацијент, стар 89 година, током минула 24 часа.

ЕПИДЕМИЈА У РУДНИЧКО - ТАКОВСКОМ КРАЈУ: Преминуо пацијент, 39 их се лечи у црвеној зони

Фото: М.Бошњак

У та три болничка ковид одељења, тренутно се лечи 39 пацијената. Један од њих, прикључен је на „high flow“ апарат са високим протоком кисеоника.

- Према пресеку од јутрос у осам сати, на Грудном одељењу смештено је 16, на Интерном 11 и 12 на Неурологији. Позитиван тест на корона вирус има их 32, једно негативан, шесторо чека резултате тестирања. У протекла 24 сата, примили смо на лечење два пацијената, са симптомима који указују на могућу инфекцију корона вирусом, једног смо отпустили на кућно лечење. Једног смо превезли на лечење у Ковид болницу у Батајници – изјавио је данас др Предраг Шутић, в.д. директора милановачке болнице.

По најновијем извештају ИЗ Дома здравља у Горњем Милановцу, још 17 особа је новоинфицирано корона вирусом. У актуелном „пику“ епидемије, овде је тим вирусом укупно заражено 3.012 особа, од којих су 1.351 излечене.

Епидемију ковид-19 у Рудничко-таковском крају, извештајно пратимо у две етапе. У првој, од њеног почетка у марту прошле године до смиривања у мају, укупно је оболело 60 лица, од којих су петоро преминули, сви остали су излечени. У другој, од половине јуна надаље и у актуелном „пику“, према званичним подацима, заражено је укупно 3.012 лица, уз нажалост 108 смртних жртава.

До јуче, у овом крају, од почетка имунизације, вакцинисана су укупно 9.922 заинтересована лица, ревакцинисано их је 5.889.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)