МЕШТАНИ ШУРЈАНА ВИШЕ ОД 50 САТИ БЕЗ ВОДЕ: Озбиљна хаварија на главном бунару за снабдевање водом

Б. Г.

17. 04. 2021. у 15:00

ОЗБИЉНА хаварија на главном бунару за снабдевање водом становника села Шурјан, у општини Сечањ код Зрењанина и даље задаје главобољу дежурним екипама Јавно комуналног предузећа у Сечњу, који уз помоћ колега из Новог Сада, покушавају да извуку упалу пумпу са комплет цевима у бунар.

МЕШТАНИ ШУРЈАНА ВИШЕ ОД 50 САТИ БЕЗ ВОДЕ: Озбиљна хаварија на главном бунару за снабдевање водом

ФОТО: Спасо Младеновски

Идеја је да се у поменути бунар спусти мања пумпа и установи се како ради и колико воде би могла да пумпа, али све то траје и узима време, а мештани Шурјана, већ више од 50 сати су без воде у својим домовима.

ФОТО: Спасо Младеновски

Председник општине Сечањ, Предраг Рађеновић, након обиласка терена, истакао је да је локална самоуправа мештанима послала 100 шестолитарских балона воде за пиће и да су у сарадњи са  Ватрогасном службом обезбеђене цистерне са техничкичком водом.

- Учинићемо све да мештанима у најкраћем року обезбедимо несметано снабдевање водом, а у припреми је техничка документација за бушење нових бунара у Шурјану и Неузини - нагласио је Рађеновић, уз апел мештанима да буду стрпљиви.

ФОТО: Спасо Младеновски

- Код нас у селу постоје три хидрофора и две чесме са питком водом, које користи двадесетак кућа са великим бројем крава и осталих животиња које гаје, па је то донекле олакшавајућа околност у овој, нимало пријатној ситуацији - каже Љубинка Терек, мештанка Шурјана, уз напомену да се и остали сналазе и балонима носе воде и поје стоку.  

ФОТО: Спасо Младеновски

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)