УСЕВЕ ШТИТИ ЈОШ 760 РАКЕТА: Ојачана противградна заштита у Покрајини

Ј. С.

17. 04. 2021. у 07:13

ПОКРАЈИНСКИ секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство обезбедио је нових 760 ракета, у вредности од 30 милиона динара за противградну заштиту пољопривредних усева на територији АП Војводине.

УСЕВЕ ШТИТИ ЈОШ 760 РАКЕТА: Ојачана противградна заштита у Покрајини

Фото: Прес служба Покрајинске владе

Покрајински секретар за пољопривреду Чедомир Божић истакао је да се приводе крају радови на Радарском центру "Фрушка гора", где ће бити успостављен аутоматизовани систем одбране од града, а тај пројекат је вредан 600 милиона динара. После тога почиње реализација пројекта аутоматизације радарских центара "Бајша" и "Самош", а вредност те инвестиције је 1,4 милијарде динара. За две године постојаће потпуно аутоматизован систем одбране од града за целу Војводину.

Директор Републичког хидрометеоролошког завода проф. др Југослав Николић навео је да у Србији има 13 радарских центара, од којих су три на територији АП Војводине. У Радарском центру "Фрушка гора" за почетак сезоне спремно је 90 аутоматских ласера, док ће преосталих 28 бити спремно у јуну, чиме ће овај центар у потпуности бити аутоматизован.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)