ПЛАКАТИ ПОДРШКЕ НА ПИЈАЦАМА: Новосадско ЈКП "Тржница" се придружило борби против родно заснованог насиља

Љ.П.

16. 04. 2021. у 12:21

НОВОСАДСКО ЈКП “Тржница“ придружило се акцији лепљења плаката са СОС контактима подршке жртвама родно заснованог насиља која се, у оквиру кампање "Насиље је увек изолација", одржава претходних месеци у Новом Саду.

ПЛАКАТИ ПОДРШКЕ НА ПИЈАЦАМА: Новосадско ЈКП Тржница се придружило борби против родно заснованог насиља

Фото: Трзница

 - Као друштвено одговорно предузеће, одлучили смо да се прикључимо овој кампањи и на свим новосадским пијацама истакнемо плакате на којима се налазе бројеви телефона на које могу да се јаве жртве родно заснованог насиља - изјавио је Урош Лончар, в.д. директора “Тржнице”.

 - Било какав облик насиља је недопустив, а задатак свих нас је да жртвама помогнемо да се заштите и одбране. С обзиром на то колико су наше пијаце фреквентне, сматрали смо да су право место на којима би требало истаћи овакве информације. Наше предузеће увек ће подржавати акције овог типа и учествовати у њима!

Током ове седмице, плакати су постављени на све новосадске пијаце. На Детелинарској пијаци, скупа са в.д. директора “Тржнице“ плакате је симболично залепила и Александра Грујић, координаторка за омладински рад Организације "Ирида".

Кампању “Насиље је увек изолација” у Новом Саду реализују Организација “Ирида”, СОС женски центар и Из круга… Војводина, а циљ кампање је да се плакатима на којима се налазе бројеви телефона подршке жртвама стигне до свих којима су најпотребнији, нарочито за време епидемиолошке ситуације када се бележи раст насиља.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)