И ДАЉЕ НЕОПХОДНА МАКСИМАЛНА ОПРЕЗНОСТИ: Боље стање у ковид болницама у Бијељини

В.Митрић

16. 04. 2021. у 09:28

НА ЛЕЧЕЊУ у ковид болницама у Бијељини је 72 болесника, од којих је 21 на респиратору, а 32 на кисеничној терапији. У протекла 24 сата била је седам пријема.

И ДАЉЕ НЕОПХОДНА МАКСИМАЛНА ОПРЕЗНОСТИ: Боље стање у ковид болницама у Бијељини

Фото: В. Митрић

На састанку Кризног штаба речено је да је стање у ковид болницама нешто стабилније у односу на претходне дане, с обзиром да је смањен број пријема.

У протекла 24 сата у Бијељини је евидентирано 36 позитивних на вирус корона. мПрема речима главне сестре Болнице Милице Дикић епидемиолошка ситуација је и даље неповољна, те да није време за опуштање.

Фото: В. Митрић

 

 - С једне стране, бележимо мањи број пријема у ковид болнице, али уочавамо да је број позитивних међу комерцијалним тестовима и тестовима за елективне програме повећан. То указује да је вирус присутан код много већег броја људи него што је регистровано, те је неопходан максималан опрез и поштовање епидемиолошких мера - рекла је Дикићева. Она је навела да је и даље велики број болесника на кисеоничкој подршци и да се углавном ради о особама старије и средње животне доби, али да је било и младих особа које су завршиле лечење.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)