РЕКОРДАН БРОЈ ПАЦИЈЕНАТА У БОЛНИЦИ: Епидемиолошка ситуација у Кикинди и даље ванредна

Р. Шегрт

15. 04. 2021. у 15:33

ИАКО је обе дозе вакцине против ковида 19 до сада примило 11.000 пунолетних грађана Кикинде, што је 25 одсто, а корону је преболело око 15 одсто, ситуација у овом граду и даље је ванредна.

РЕКОРДАН БРОЈ ПАЦИЈЕНАТА У БОЛНИЦИ: Епидемиолошка ситуација у Кикинди и даље ванредна

Фото: Р. Шегрт

Тренутно је активно 719 оболелих, а на болничком лечењу је чак 56 пацијената, што је највише од почетка пандемије. Два пацијента старије животне доби су на респиратору и имају друга хронична обољења. Овакав рекордан број пацијената оболелих од ковида брине лекаре, јер се и даље свакодневно открије 30 нових случајева, а оболева најчешће радно активно становништво, старости од 30 до 50 година.

- Ове недеље региструјемо мање оболлеих средњошколаца, што јесте добра вест, али је ситуација и даље ванредна и нема разлога за опуштање. Нема простора за опуштање чак ни онда када се приме обе вакцине, јер се имунитте стиче тек за три недлеје или чак мало више дана. Кикинђанима су за вакцинацију на располагању три врсте цепива, „Фајзер“, „Синофарм“ и „Астра зенека“– порука је из Завода за јавно здравље.

У Кикинди се још препричава трагичан случај породице из Мокрина, у којој су за свега петнаестак дана од последице короне преминули мајка, син и отац. Родитељи су имали по 65, а син само 43 године.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)