СЛОГА КУЋУ ГРАДИ: Мештани Рогљева очистили пут до пивница

С.М.Јовановић

15. 04. 2021. у 14:45

ДА слога кућу гради потврдили су и мештани Рогљева, виноградарског села код Неготина очистивши пут од села до надалеко чувених пивница, места где вино живи у каменим кућама.

СЛОГА КУЋУ ГРАДИ: Мештани Рогљева очистили пут до пивница

Фото: С.М.Ј.

Десетак домаћинстава овог све старијег тимочког села својом механизацијом и машинама уклонили су грање и шибље поред пута и решили дугогодишњи проблем, јер због нараслог грања и растиња поред пута, једна коловозна трака је практично била неупотребљива за саобраћај.

Фото: С.М.Ј.

 

- Сви секу, а нико да скупи па се то годинама таложило толико да нам је пут скоро био затворен. Зато смо ми решили узмемо ствар у своје руке и то очистимо. Окупили смо се па смо грабуљама, вилама, моторним тестерама, тримерицама, тракторима и приколицама сакупили старо и тек исечено ново шибље и грање и практично ослободили пут. Крајем године смо захваљујући локалној самоуправи набавили и телескопску машину за сечење грања која нам је сада баш била од користи, а верујемо и убудуће јер нећемо морати да стално позивамо надлежне службе - каже Барбара Радосављевић из Удружења „Рогљевачке пивнице“.

Њих тридесетак Рогљевац прикупило је више од 30 приколица вишегодишњих наслага биљних остатака, али су и поткресали дрвеће и растиње које је тек почело да буја овог пролећа.

- Пут је толико био сужен да је аутобус једва пролазио, а сада се два трактора без проблема мимоилазе. Од села ка пивницама пуца поглед на околину и све делује чистије и лепше. Акцију настављамо чим нам временски услови дозволе. Ангажоваћемо и багер да додатно раскрчимо коловоз до пивница – додаје Барбара Радосављевић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)