ПРЕМИНУО ЈЕДАН ПАЦИЈЕНТ: У Горњем Милановцу још 23 заражених короном

М. Б.

15. 04. 2021. у 14:24

У „ЦРВЕНОЈ“ ковид зони Опште болнице у Горњем Милановцу, током минула 24 часа, преминуо је, нажалост, још један пацијент, годишта 1948.

ПРЕМИНУО ЈЕДАН ПАЦИЈЕНТ: У Горњем Милановцу још 23 заражених короном

Фото: М.Б.

У три ковид одељења ове болнице, тренутно је хоспитализовано 38 пацијената. Један од њих, прикључен је на „high flow“ апарат са високим протоком кисеоника.

- Према пресеку од јутрос у осам сати, на Грудном одељењу смештено је 16, на Интерном 12 и десет на Неурологији. Позитиван тест на ковид-19 има их 35, негативан двоје, један чека резултате тестирања. У протекла 24 сата, примили смо на лечење петоро пацијената, са симптомима који указују на могућу инфекцију корона вирусом, четворо смо отпустили на кућно лечење. Једног пацијента превезли смо на лечење у Ковид болницу у Батајници – изјавио је данас др Предраг Шутић, в.д. директора милановачке болнице.

Дом здравља у Горњем Милановцу данас потврђује, да су овде регистрована још 23 нова случаја заразе корона вирусом. По рачуници Дома, у актуелном „пику“ епидемије, овде је укупно заражено 2.977 особа, од којих су 1.328 излечене.

Епидемију ковид-19 у Рудничко-таковском крају, извештајно пратимо у две етапе. У првој, од њеног почетка у марту прошле године до смиривања у мају, укупно је оболело 60 лица, од којих су петоро преминули, сви остали су излечени. У другој, од половине јуна надаље и у актуелном „пику“, према званичним подацима, заражено је укупно 2.977 лица, уз нажалост 107 смртних жртава.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)