ГУШИ ИХ ДИМ И СМРАД УГИНУЛИХ ЖИВОТИЊА: Мештани Мокрина стрепе од заразе и траже од надлежних уклањање дивље депоније (ФОТО)

Р. ШЕГРТ

15. 04. 2021. у 07:52

НА периферији Мокрина према Иђошу формирана је велика дивља депонија, на коју се бацају све врсте отпада, од угинулих животиња до грађевинског материјала и пет амбалаже.

ГУШИ ИХ ДИМ И СМРАД УГИНУЛИХ ЖИВОТИЊА: Мештани Мокрина стрепе од заразе и траже од надлежних уклањање дивље депоније (ФОТО)

Фото: Р. Шегрт

Ово сметлиште није од јуче, јер се на локацији поред пута налази велика количина отпада који је неколико стотина метара удаљен од првих кућа.

Они који живе у близини жале са да се са депоније шири неугодан мирис, а често има и дима који им смета. Због тога су писали надлежним градским службама локалне самоуправе у Кикинди и траже решење проблема.

- Лети се смрад са депоније највише осети, а сада често ветар наноси кесе и други лакши отпад на наше баште. Често се тамо нешто и запали, па до наших кућа долази црни дим - жали се Десанка Вујић која живи у близини депоније.

Мокринчани траже од градске управе у Кикинди да се смеће уклони и локација очисти, као и да се поставе чувари који треба да спрече даље бацање отпада. Један од захтева је и да се убудуће кажњавају они који на том месту остављају оно што им не треба. Међутим, како сада стоје ствари, чишћење ове велике површине неће ићи ни лако и брзо.

Фото: Р. Шегрт

- Уклањање свих дивљих депонија јесте приоритет, па ће мокринска бити решена, али ће се то радити у неколико фаза. За то је потребан новац и како будемо имали одређене суме на располагању тако ћемо и радити. Најпре ћемо чистити приступне путеве, јер су многи затрпани, а онда ћемо одвозити отпад. По селу ћемо поставити контејнере за одлагање кабастог отпада и све ћемо рештити, али фазно - обећала је Мирослава Крнић, секретарка Секретаријата за заштиту животне средине, пољопривреду и рурални развој Кикинде.

ИЗ ГРАДА У СЕЛА

МИРОСЛАВА Крнић, секретарка Секретаријата за заштиту животне средине, истакла је да да су све дивље депоније на подручју Кикинде уклоњене. Исти посао, како каже, сада ће се радити на подручју села.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)