СУД У НОВОМ ПАЗАРУ ДОБИЈА НОВЕ СУДИЈЕ: Народни посланици одбили да гласају за двојицу кандидата

Н.К.

14. 04. 2021. у 19:59

СКУПШТИНА Србије изабрала је судијске помоћнице Ивону Минић и Минелу Муратовић за нове судије Основног суда у Новом Пазару, док нико од народних посланика није подржао кандидатуре Аладина Маџовића и Мунира Јусовића.

СУД У НОВОМ ПАЗАРУ ДОБИЈА НОВЕ СУДИЈЕ: Народни посланици одбили да гласају за двојицу кандидата

Фото: Н.К.

Ивона Минић је судијска помоћница у Основном суду, завршила је Правни факултет у Београду 2000. године, а правосудни испит положила је 15 година касније. Радила је као правница у једној банци, као и Предшколској установи “Весело детињство” у Рашки.

Од почетка 2019. године је у Основном суду, као виши судијски сарадник.

Муратовић је судијска помоћница у Вишем суду. Правни факултет је завршила у Новом Пазару 2010. године, а правосудни испит положила 2016. године. Приправнички стаж је обавила у том суду, у којем је засновала радни однос након положеног правосудног испита.

Високи савет судства је раније, по расписаном конкурсу, за судије Основног суда предложио и Аладина Маџовића, полазника Правосудне академије, као и судијском помоћника у том суду Мунира Јусовића, али је њихове кандидатуре, без образложења, оспорила народна посланица Српске напредне странке Јелена Жарић Ковачевић.

У дану за гласање, нити један од народних посланика није гласао да се њих двојица изаберу за судије.

Основни суд у Новом Пазару има 17 судија.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)