СТАБИЛНИЈА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У ПЧИЊСКОМ ОКРУГУ: Смањује се број новоинфициране деце и младих

Ј. С.

14. 04. 2021. у 14:35

СУДЕЋИ према подацима Градског штаба за ванредне ситуације у Пчињском округу се стабилизује епидемиолошка ситуација, о чему сведочи пад броја новооболелих али и мањи број хоспитализованих.

СТАБИЛНИЈА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У ПЧИЊСКОМ ОКРУГУ: Смањује се број новоинфициране деце и младих

Фото: Ј.С.

Од 380 узорака из Пчињског округа, 86 је позитивних на коронавирус.

Од тог броја 35 је из Врања, 16 из Бујановца, 15 из Владичиног Хана, 8 из Прешева, 7 из Трговишта, 4 из Сурдулице и 1 из Босилеграда.

Оно што радује, када је у питању епидемиолошка ситуација у граду је мањи број оболелел деце и омладине.

Заменица градоначелника Врања Зорица Јовић каже да они воде евиденвцију на основу података које добијају од директора школа и предшколске установе.

- У овом тренутку коронавирусом инфицирана су 82 запосленама у образовним установама на териториј града, док је број оболеле школске деце и деце из вртића знатно мањи него у ранијем периоду, тако да је у овом тренутку код 57 деце поврђен вирус - каже Јовић.

У ковид амбуланти у Врању током јучерашњег дана обављена су 242 прегледа, 77 првих.

Узоркована је крв код 124 пацијента и сачињена 102 РТГ плућа. Урађен је 81 антигенски и један ПЦР тест, од којих је 29 позитивно на коронавирус. Дијагностикована је бронхопнеумонија код 25 пацијената.

У ковид болницама хоспитализовано је 139 пацијената. Од тог броја 130 је позитивно на коронавирус и исто толико има бронхопнеумонију. На кисеонику су 82 пацијента. На болничко лечење примљено је 11 пацијената, а отпуштено 16. Тренутно је у ковид болницама ЗЦ Врање 55 слободних постеља.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)