ПОРОДИЦЕ ЖАРИШТА, СТАРИЈИ ПОСЕБНО УГРОЖЕНИ: У Краљеву за 24 сата преминула 4 пацијента

Г. ЋИРОВИЋ

14. 04. 2021. у 14:05

УПРКОС нешто мањем броју новозаражених пацијената и мањем броју амбулантних прегледа на дневном нивоу, у краљевачкој Ковид болници за 24 сата преминуло је још четворо пацијената.

ПОРОДИЦЕ ЖАРИШТА, СТАРИЈИ ПОСЕБНО УГРОЖЕНИ: У Краљеву за 24 сата преминула 4 пацијента

Фото:Г.Шљивић

У питању су пацијенти са тешком клиничком сликом, тешким пнеумонијама и придруженим болестима, старије животне доби, у осмој и деветој деценији живота.

Ово је изјавио др Милан Парезановић, начелник Инфективног одељења и помоћник директора за интернистички сектор Опште болнице „Студеница“, додајући да је у овој установи тренутно збринуто 73 ковид болесника, од којих је петоро на респиратору.

- И даље је велики број смртности хоспитализованих пацијената. Сада имамо случајеве да су породице жаришта, а старији чланови су много изложенији ризику због коморбидитета и својих година. Имали смо доста старијих брачних парова са тешком клиничком сликом – нагласио је др Парезановић.

Фото:Г.Шљивић

Према његовим речима, у овдашњој Ковид болници хоспитализовани су пацијенти из Краљева и Врњачке Бање.

- У последње време пристиже нам значајан број пацијената из Врњачке Бање, сви у тешком стању, а тамо се, колико сам чуо и видео, живи и ради као да ковид не постоји – упозорава начелник Инфективног одељења. - И даље апелујем на одговорност, поштовање мера и вакцинацију, јер само тако можемо да се изборимо.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)