УГОСТОТЕЉИМА ЗАКУПНИНА 90 ПОСТО УМАЊЕНА: Зрењанин одобрио финансијске олакшице закупцима пословних простора

Б.Грујић

14. 04. 2021. у 11:52

ГРАДОНАЧЕЛНИК Зрењанина потврдио је одлуку Градског већа да се закупцима пословног простора у власништву града, одобре нове финансијске олакшице, у циљу превазилажења финансијских потешкоћа изазваних пандемијом вируса Цовид 19.

УГОСТОТЕЉИМА ЗАКУПНИНА 90 ПОСТО УМАЊЕНА: Зрењанин одобрио финансијске олакшице закупцима пословних простора

foto: Grad Zrenjanin

Угоститељима и туристичким оператерима, закупнина за март, април и мај 2021. године, биће умањена за 90 посто од уговором утврђене месечне закупнине, а закупцима који обављају делатност у области трговине на мало, изузев апотека, трговина прехрамбеним производима и храном за животиње,  делатност у области пружања занатских и других услуга, делатност у области спорта и образовну делатност, обрачуна, фактурише и наплати закупнина умањена за 40 посто.

foto: Grad Zrenjanin

Истовремено, са представницима зрењанинских угоститеља, договорено је да им се изађе у сусрет када је у питању постављање летњих башти, у складу с епидемиолошким мерама, а обзиром на отежане услове рада, уз њихову обавезу да од Јавног предузећа за урбанизам прибаве урбанистичко-техничке услове за постављање башти, док ће накнаду за заузеће јавне површине у току летње сезоне плаћати само за један месец.  

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

duja

14.04.2021. 12:32

Za to imaju opravdanje u koroni,a gde im je opravdanje za podizanje cena za odnošenje smeća .Zašto gradonačelnik nij isto tako saopštio javno da su iz "opravdanih" razloga ,zbog pandemije, podigli cene ove komunalne usluge.