СКУПЉА ВОДА ИЗ "РЗАВА": Грађанима ових места стизаће рачуни увећани 9,2 одсто

М. БОШЊАК

14. 04. 2021. у 10:20

РЕГИОНАЛНИ водосистем "Рзав", који водом за пиће снабдева пет локалних самоуправа западне Србије - град Чачак, те општине Горњи Милановац, Ариље, Лучани и Пожега - принуђен је на повећање цене воде по кубном метру од 9,2 одсто, у односу на претходну цену од 10,98 динара по "кубику", која није мењана од 1. јула 2017.

СКУПЉА ВОДА ИЗ РЗАВА: Грађанима ових места стизаће рачуни увећани 9,2 одсто

Фото: М. Бошњак

 

Свих поменутих пет локалних самоуправа су оснивачи ЈП "Рзав" са седиштем у Ариљу и финансирају га пропорционално својој потрошњи воде. Директор ЈП Зоран Бараћ поскупљење правда растом трошкова производње пијаће воде у том водосистему.

- Надзорни одбор је још 28. јануара донео одлуку о утврђивању нове цене воде за ову годину, која је достављена на сагласност оснивачима. Било је предвиђено да се она примењује од 1. марта, али се дотад нису сви сложили јер је пандемија отежала одржавање седница локалних скупштина. С обзиром на то да се одлука о новој цени не може примењивати ретроактивно, важиће тек од маја - најавио је Бараћ Општинском већу у Горњем Милановцу, које је сагласно с новом ценом.

Према рачуници ЈП, цена производње једног кубика пијаће воде за ову годину ће износити 12,60 динара, док је 2020. износила 11,65. То је и основ за веровање да 2021. неће бити завршена са пословним губицима, као неке претходне.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)