“ЗЕЛЕНО СВЕТЛО” ЗА ТРЕЋУ КОВИД БОЛНИЦУ У СРБИЈИ: Скупштина Новог Сада одобрила изградњу клинике против короне у Петроварадину

З. ГРУМИЋ

13. 04. 2021. у 19:34

ЈЕДНОГЛАСНИМ усвајањем одлуке којом се неизграђено градско грађевинско земљиште на локацији Мишелук 3 у Петроварадину преноси у јавну својину Републике Србије, без накнаде, Скупштина града је практично дала "зелено светло" за скори почетак изградње ковид-болнице у Новом Саду, трећег таквог здравственог објекта у нашој земљи.

“ЗЕЛЕНО СВЕТЛО” ЗА ТРЕЋУ КОВИД БОЛНИЦУ У СРБИЈИ: Скупштина Новог Сада одобрила изградњу клинике против короне у Петроварадину

Фото: Н. Карлић

Одборници су уз само три гласа против, прихватили и измене и допуне одлуке о Програму уређивања грађевинског земљишта, како би за комплетно комунално опремање и припрему плаца на Мишелуку из градске касе било издвојено 250 милиона динара.

- Изградња ковид-болнице јесте од стратешког значаја не само за Нови Сад него за читаву нашу земљу - истакао је заменик градоначелника Милан Ђурић, напомињући да ће тај нови здравствени објекат, почетног капацитета 600 лежајева, од којих је 200 предвиђено за интензивну негу. Кад пандемија прође та болница ће бити део редовног здравственог система као Градска болница или ће радити у оквиру Клиничког центра Војводине.

Изградњу болнице финансира Република Србија преко Министарства одбране. Радови ће почети око 20. априла, а њено отварање очекује се за око четири месеца, односно у септембру.

ВОДОВОД, ПУТЕВИ...

ПЛАНИРАНУ суму од 250 милиона динара, за комплетно комунално опремање плаца на Мишелуку, површине 2,5 хектара, Град ће да утроши за изградњу водоводне и канализационе мреже, коловоза, пешачких и бициклистичких стаза, јавног осветљења, као и за хортикултурно и друго уређивање.

Ово је један од малобројних пројеката који је добио и подршку опозиције. У расправи је оцењено да је одабрана локација на Мишелуку најбоља у односу на неколико разматраних, пре свега због могућности лаког приступа будућој болници са кључних саобраћајница, пре свега са дунавских мостова.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)