ЗАВРШЕНА ИЗГРАДЊА ШКОЛЕ У БАТИНЦУ: Деца од септембра у клупама, а дотле ће бити готова и ограда

З.Р.

13. 04. 2021. у 19:00

У СЕЛУ Батинац код Ћуприје завршена је изградња објекта основне школе која је почела још пре петнаестак година али се са пројектом застало, па је највећи његов део окончан тек сада средствима Министарства просвете у износу од 14,3 милиона динара.

ЗАВРШЕНА ИЗГРАДЊА ШКОЛЕ У БАТИНЦУ: Деца од септембра у клупама, а дотле ће бити готова и ограда

Фото: Општина Ћуприја

Објекат има површину 400 метара квадратних - две учионице, кабинет за информатику, наставничку канцеларију и ђачку кухињу, урађена је котларница, водоводна и канализациона мрежа са новим мокрим чвором.

Како преноси сајт Општине Ћуприја, приликом обиласка школе председник те општине Јовица Антић рекао је да су радови трајали мало дуже због непредвиђених околности, али је битно да ће нови школски објекат да унапреди услове за образовање у општини Ћуприја.

- Изводе се радови и на објекту матичне школе „Вук Караџић“ у граду, тако да ће скоро истовремено оба објекта да добију одговарајући изглед, а ученици функционалне школе – истакао је Антић.

У обиласку школског објекта у Батинцу осим Антића били су још заменик председника општине Владимир Васиљевић и чланови Општинског већа Ђорђе Нешковић (задужен за образовање) и Светлана Костић.

Школа ће отворити врата ђацима у септембру, са почетком нове шкослке године, а у међувремену биће урађено и ограђивање дворишта.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)