ИНСПЕКЦИЈА ЗАБРАНИЛА РАД КИНЕСКОГ ИНВЕСТИТОРА: Док не испуни еколошке услове

Б. Г.

13. 04. 2021. у 18:59

ИНСПЕКЦИЈА за заштиту животне средине у Зрењанину, у сарадњи са Покрајинским секретаријатом за урбанизам и заштиту животне средине, кинеској фабрици за рециклажу "Феитиансује" наложила је обуставу производње у погону у месту Перлез, недалеко од Зрењанина.

ИНСПЕКЦИЈА ЗАБРАНИЛА РАД КИНЕСКОГ ИНВЕСТИТОРА: Док не испуни еколошке услове

Фото: Град Зрењанин

Надлежна градска инспекција је приликом контроле утврдила да је произвођач поступио супротно уговору, и није спровео све инвестиције из области смањења утицаја на животну средину, што је изазвало одређено одступање појединих параметара емисије недозвољених материја.

Инвеститору је наложено да производњу усклади са локалним еколошким прописима и да му је до тада забрањено обављање технолошког процеса ектрузије и гранулисања млевене пластике, као и рад уређаја за пречишћавање отпадних гасова из постројења за третман отпадне пластике.

Забрана ће, како кажу инспектори, бити на снази све док поменути инвеститор не достави езултате испитивања који доказују да нема штетног утицаја на животну средину, односно док се не испита ефикасност постројења, уређаја за смањење емисије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)