СТАБИЛНИЈА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У ПЧИЊСКОМ ОКРУГУ: Бележи се мањи број новозаражених, али болнички капацитети су и даље готово попуњени

Ј. С.

13. 04. 2021. у 12:59

ЕПИДЕМИОЛОШКА ситуација на територији Пчињског округа се стабилизује.

СТАБИЛНИЈА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У ПЧИЊСКОМ ОКРУГУ: Бележи се мањи број новозаражених,  али болнички капацитети су и даље готово попуњени

Фото: Ј.С.

Бележи се мањи број новозаражених,  али болнички капацитети су и далје готово попуњени, а и даље се јављају пацијенти са средње тешком клиничком сликом. Ипак број пријема је знатно мањи у односу на број отпуста.

Од 411 јуче обрађених узорака из Пчињског округа, 89 је позитивних на коронавирус. Од тог броја 44 су из Врања, 8 из Владичиног Хана, 7 из Сурдулице, 4 из Босилеграда, 18 из Бујановца, 3 из Прешева и 5 из Трговишта.

У ковид амбуланти  током јучерашњег дана обављено је 280 прегледа, од којих су 82 прва прегледа. Дијагностикована је бронхопнеумонија код 20 пацијената.

У ковид болницама Здравственог центра Врање хоспитализовано је укупно 138 пацијената.

Од тог броја 131 пацијент позитиван је на коронавирус и исто толико има бронхопнеумонију. На кисеонику је 88 пацијената. На болничко лечење примљено је у претходна 24 сата седам пацијената, а отпуштен 21. Тренутно је у три ковид болнице у Врању 56 слободних постеља.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)