ПОДРШКА РАЗВОЈУ ПРИВРЕДЕ: Гради се иновативни развојни центар у Врњачкој Бањи

Г.Ћ.

13. 04. 2021. у 11:59

ПРЕСТОНИЦА српског континенталног туризма ускоро ће добити модеран Иновативни развојни центар (ИРЦ) за подршку привредном сектору Врњачке Бање.

ПОДРШКА РАЗВОЈУ ПРИВРЕДЕ: Гради се иновативни развојни центар у Врњачкој Бањи

ФОТО: Општина ВБ

Простор будућег ИРЦ од двеста квадратних метара, смештен је у једном делу врњачке аутобуске станице. Укупна вредност инвестиције је 38 милиона динара, а пројекат је реализован у сарадњи са Кабинетом министра без портфеља задуженог за иновације и технологију у прошлом сазиву Владе Србије.

- Отварање оваквог центра је у складу са привредним развојем наше општине која је израсла у озбиљан туристички центар, где је за успешно пословање непходна технолошки опремљена база која ће давати подршку привредном сектору – рекао је Бобан Ђуровић, председник врњачке општине, обилазећи просторије будућег ИРЦ.

Према његовим речима, привредни субјекти ће у ИРЦ у сваком тренутку моћи да добију информације о актуелним субвенцијама, информације о започињању приватног бизниса, информације да ли су актуелни јавни позиви за одређене категорије привредника и слично.

- Биће то веома значајна подршка привреди у пословању, јер знамо да је за развој и стабилност места попут Врњачке Бање неопходна јака и здрава привреда – нагласио је Ђуровић.

Он је овом приликом подсетио да је локална самоуправа 2013. откупила комплетну аутобуску станицу. Након тога je инфраструктура стављена у фунцију и од тада се девастирани простор суксцесивно сређује.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)