У КОВИД ОДЕЉЕЊИМА 42 ПАЦИЈЕНТА: 24 позитивна теста у Горњем Милановцу

Милорад Бошњак

13. 04. 2021. у 10:37

У „ЦРВЕНОЈ“ зони Опште болнице у Горњем Милановцу, према пресеку од јутрос у осам сати, хоспитализована су 42 пацијента.

У КОВИД ОДЕЉЕЊИМА 42 ПАЦИЈЕНТА: 24 позитивна теста у Горњем Милановцу

Фото: М. Б.

Један од њих прикључен је на респиратор, то јест такозвани „high flow“ апарат са високим протоком кисеоника.

- На Грудном одељењу смештено је 17 пацијената, 15 на Интерном и десет на Неурологији. Позитиван тест на ковид-19 има их 37, негативан двоје, три чекају резултате тестирања. У протекла 24 сата, примили смо на лечење осам пацијената, са симптомима који указују на могућу инфекцију корона вирусом, петоро смо отпустили на кућно лечење – изјавио је данас др Предраг Шутић, в.д. директора милановачке болнице.

По последњим подацима милановачког Дома здравља, још 24 овдашње особе инфициране су корона вирусом. У актуелном „пику“ епидемије, овде је укупно заражена 2.921 особа, од којих је 1.278 излечено.

Епидемију ковид-19 у Рудничко-таковском крају, извештајно пратимо у две етапе. У првој, од њеног почетка у марту прошле године до смиривања у мају, укупно је оболело 60 лица, од којих су петоро преминули, сви остали су излечени. У другој, од половине јуна надаље и у актуелном „пику“, према званичним подацима, заражено је укупно 2.921 лице, уз нажалост 105 смртних жртава.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)