СЛУЧАЈНИ ПЕЈЗАЖИ МИЛИЦЕ ЛАПЧЕВИЋ И ВЛАДИМИРА ШОЈАТА: Поставка у Савременој галерији у Зрењанину

Б.Г.

13. 04. 2021. у 00:11

ИЗЛОЖБА у Савременој галерији у Зрењанину, од понедељка 19. априла до 6. маја, представиће Случајне пејзаже Уметничке асоцијације арттеррор коју чине визуелна уметница и новинар у култури Милица Лапчевић и филмски монтажер и продуцент Владимир Шојат.

СЛУЧАЈНИ ПЕЈЗАЖИ МИЛИЦЕ ЛАПЧЕВИЋ И ВЛАДИМИРА ШОЈАТА: Поставка у Савременој галерији у Зрењанину

Фото: Б.Г.

Деловање ове уметничке групе у заједничким пројектима базира се на принципу независне, отворене платформе мултидисциплинарности и експеримента, у трагању за различитим концептуалним и композиционим решењима (покретне) слике.

Већина видео радова се базира на поетско-перформативним забелешкама у којима су често сами аутори извођачи, уз визуелно и симболичко промишлјање контроверзних друштвених и филозофских питања. Аутори уводе ангажоване, критичке и ироничне начине обраде тема, као и рефлексивно посматрање узајамног стваралачког и личног односа.

Фото: Б.Г.

Поред неколико видео инсталација, арттеррор се, у периоду од три деценије, представио на великом броју фестивала и изложби у землји и иностранству: у Стокхолму, Гетеборгу, Нјујорку, Паризу, Десау, Фиренци, Лондону, Софији, Атини, Солуну, Вигоу, Љублјани, Новом Саду, Београду, Вршцу, Подгорици, Клермон Ферану, Москви, Келну, Ослу, Вроцлаву, Сан Франциску, Пасадени и Бергену. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)