РАДОСТ ЗА ЂАКЕ У НАКУЧАНИМА: У школи више неће бити хладно, нова котларница у ОШ "Доситеј Обрадовић"

В. Митрић

12. 04. 2021. у 19:03

ГРАД Шабац је у складу са Јавним конкурсом за доделу средстава за суфинансирање реализације пројеката набавке, замене, реконструкције и санације котларница за грејање у обој години потписао у Министарству заштите животне средине пројекат реконструкције котларнице у ОШ ,,Доситеј Обрадовић” Волујац, издвојено одељење у Накучанима.

РАДОСТ ЗА ЂАКЕ У НАКУЧАНИМА: У школи више неће бити хладно, нова котларница у ОШ Доситеј Обрадовић

Фото: В. Митрић

За грејање Основне школе „Доситеј Обрадовић“ Волујац ИО Накучани, биће урађена котларница на чврсто гориво, дрвну сечку, која је јефтинија у односу на пелет.

Бредност пројекта реконструкције котларнице износи 25 милиона динара. Министарство заштите животне средине обезбеђује средства у износу од 20 милиона, док ће Град Шабац обезбедити средства за суфинансирање пројекта у износу од 5 милиона динара.

У основној школи већ постоји котларница која користи угаљ. Овим пројектом, котларница ће бити дорађена и прилагођена новој врсти енергента. Дрвна сечка је јефтинији и обновљив извор енергије. Свакодневно се боримо да смањимо аерозагађење на територији нашег града. Бринемо о чистом ваздуху како у граду, тако и на селу. Ово је битан пројекат за заштиту животне средине, али и квалитет рада образовних установа у нашем граду- рекао је градоначелник Шапца др Александар Пајић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)