УБЛАЖАВАЊЕ МЕРА КОРАК ПО КОРАК: У неготинском Дому културе дозвољено окупљање до 130 особа

С.М.Ј.

12. 04. 2021. у 15:59

УСТАНОВЕ културе на територији Неготина од данас могу да организују своје радно време сваког дана у периоду од 6 до 22 часа, уз придржавање посебног плана примене мера, који је саставни део акта о процени ризика, а који је донет сагласно закону и прописима из области безбедности и здравља на раду.

УБЛАЖАВАЊЕ МЕРА КОРАК ПО КОРАК: У неготинском Дому културе дозвољено окупљање до 130 особа

Фото: С. М. Јовановић

Установе су дужне да примењују мере превенције, да редовно врше дезинфекцију, али и проветравање просторија у којима бораве посетиоци и запослени и да на улазу поставе дезобаријеру, а запосленима и посетиоцима прописана је обавезна употреба заштитних маски, као и држање социјалне дистанце од два метра. И овде је максималан број особа у који улазе и запослени, а који могу да бораве у установи, један посетилац на девет метара квадратних.

Штаб за ванредне ситуације за територију општине Неготин донео је закључак да је у затвореном простору Дома културе „Стеван Мокрањац“ у Неготину, у сали дома дозвољено окупљање до 130 људи и то 100 у партеру и 30 на балкону истовремено за догађаје са седећим местима, уз размак између седишта, цик-цак распоред седења и обавезно обележавање места на којима није дозвољено седети.

За организовање свих манифестација ова установа ће морати да прибави сагласност Штаба.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)