ДЕСПОТОВАЦ БРИНЕ О ЖИВОТНОЈ СРЕДИНИ: Посађено 150 стабала белог јасена (ФОТО)

З.Глигоријевић

12. 04. 2021. у 12:28

ЗАХВАЉУЈУЋИ Удружењу “Моја Ресава”, у сарадњи са локалном самоуправом, Општина Деспотовац се придружила акцији “Посади свој хлад” и једина у Поморављу добила 150 садница белог јасена, које су обезбедиле друштвено одговорне компаније.

ДЕСПОТОВАЦ БРИНЕ О ЖИВОТНОЈ СРЕДИНИ: Посађено 150 стабала белог јасена (ФОТО)

Фото:СО Деспотовац

- Прве саднице засадили смо у вртићу, а потом смо иструлела стабла с јавних површина заменили новим садницама. Ово није само еколошка акција, усмерена ка борби против климатских промена, већ акција која има и здравствену функцију. Протеклих година смо бринули о квалитету ваздуха на територији општине, јавне установе прикључили смо на топлану на биомасу, чиме је загађење ваздуха значајно смањено, а када су јавне установе у питању смањено је за 80 одсто, јер нису активна 4 димњака која су била велики загађивачи, а такође су значајно смањени и трошкови грејања – каже Никола Николић, предсдник општине Деспотовац.

Он је додао да следи решавање поблема попут загађење реке Ресаве, да је у плану комплетна реконструкција канализационе мреже и у неколико села, тако да ће тиме бити побољшан и квалитет воде, а у плану је и много нових пројеката који ће општина реализовати у сарадњи са Министарством за заштиту животне средине и Владом Републике Србије.

- Трудимо се да подигнемо еколошку свест грађана општине Деспотовац у сарадњи са локалном самоуправом, имаћемо неке пројекте, неке смо завршили и искрено се надам да грађани то виде – оценио је Небојша Миловановић, председник еколошког Удружења “Моја Ресава”.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)