ЛИТЕРАРНИ КОНКУРС ЗА ЂАКЕ: Награде за намјлађе поводом 650 година од оснивања Крушевца

С.Бабовић

12. 04. 2021. у 11:13

У НАРОДНОЈ библиотеци Крушевац расписали су литерарни конкурс за ученике основних и средњих школа поводом 650 година од оснивања града.

ЛИТЕРАРНИ КОНКУРС ЗА ЂАКЕ:  Награде за намјлађе поводом 650 година од оснивања Крушевца

ФОТО: библиотека

У Народоној библиотеци Крушевац расписали су литерарни конкурс за ученике основних и средњих школа поводом 650 година од оснивања града. За млађе писце, ђаке од петог до осмог разреда, предвиђене теме конкурса су „Крушевац,мој град“,“Листајући старе градске споменаре“ и „Сва лепа лица мога града“,док средњошколци могу бирати између задатих тема „Како видим себе и свој град у будућности“, “Видовдан и духовни оквир нашег националног бића“,као и “Шест и по векова на зиданици Лазаревог завета“.

-Право учешћа на конкурсу имају ученици из школа са територије Крушевца, аутори могу да конкуришу са по једним прозним или поетским радом-стоји у конкурсном позиву библиотеке.- Оригинални и самостални радови треба да буду прекуцани у два примерка и уз име и презиме ученика, разред, одељење, назив школе и име одговорног ментора-наставника и његов контакт телефон прослеђени библиотеци.

Адреса Народне библиотеке Крушевац је Трг косовских јунака бр.1, са назнаком да је реч о литерарном конкурсу.Рок за доставу радова је 21.мај, а стручни жири ће селектовати пристигле радове до 1. јуна. На конкурсу се бирају три најбоља рада из обе категорије.Уз захвалнице, ауторима награђених радова биће уручени и вредни поклони изненађења.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)