ТОТОВИ КОНАЧНО ИМАЈУ СТРУЈУ: Захваљујући хуманости, радост у породици из Мокрина са петоро мале деце, након четири године

Р. ШЕГРТ

12. 04. 2021. у 05:55

ПРВИ пут после четири године Весна Докић из Мокрина код Кикинде испекла је колаче својој деци у електричном шпорету и веш опрала у машини. Њен најстарији син задовољно је бацио свеће и батеријску лампу у смеће, верујући да им више никада неће требати да би осветлили собу. Светлост је коначно засијала и у њиховом скромном дому, а деца су се засладила маминим колачима, јер је у кући поново прикључена струја.

ТОТОВИ КОНАЧНО ИМАЈУ СТРУЈУ: Захваљујући хуманости, радост у породици из Мокрина са петоро мале деце, након четири године

Хуманитарке у дому Тотових

- Срећни смо и лепо нам је сада. Живот је много лакши са струјом. Имам више времена за децу, а они су срећни јер на телевизији гледају цртаће. Ја више не бринем хоће ли ми остати свећа. Деца су питала да ли за сијалицу треба батерија. Сви апарати које смо добили добро раде, и веш-машина и шпорет. Радовала сам се када сам веш опрала у машини. Деца су се обрадовала када сам им направила колаче - искрено је признала Весна Докић, мајка петоро малишана који су расли уз свеће.

У кући ове седмочлане породице на крају Мокрина струја је прикључена захваљујући великој хуманитарној акцији коју су покренуле чланице неформалне групе "Маме солидарно". Хероине хуманости Тања Богарошки, Евица Пајић, Зорица Миуцин и Дијана Милеуснић, уз велику помоћ Верице Филипов, која ја анимирала бројне предузетнике, па је ЕПС-у уплаћено 69.300 динара за нови прикључак. Весна и њен супруг Ненад Тот нису имали дуговања, јер су самостално платили 56.000 динара, али са петоро мале деце нису имали довољно и за прикључак, па су се мучили четири године.

- Од јануара смо водиле акцију да прикупимо новац, успеле смо захваљујући хуманости предузетника и бројних појединаца - сложно и задовољно кажу Тања, Евица, Зорица и Дијана, које су сада једнако срећне као и Весна Докић и њен супруг Ненад Тот.

ОД СРЦА

ВЕСНИ Докић и њеној породици веш-машину су купиле "Маме солидарно", Слађана Перић им је даровала електрични шпорет, Ђуро Баста боцу за плин, а тегле меда послали су им ђаци из кикиндске ОШ "Јован Поповић" који имају своју малу задругу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)