ЛОЗНИЦА ВОДИ РАЧУНА О ОБРАЗОВАЊУ: Ове године из касе извојено 480 милиона динара

В. М.

10. 04. 2021. у 12:16

ВИДОЈЕ Петровић, градоначелник Лознице, изјавио је за „Новости“ да је, ове године, из локалне касе, за образовање обезбеђено 480 милиона динара.

ЛОЗНИЦА ВОДИ РАЧУНА О ОБРАЗОВАЊУ: Ове године из касе извојено 480 милиона динара

ФОТО: В. Митрић

Само за награде најбољим ђацима и студентима, по његовим речима, планирано је скоро 15 милиона динара. Град у овој години стипендира 96 студената и 14 ученика. Студенти добијају по 10 хиљада динара, а ученици 5000 динара.

- Услов да неко добије студенску стипендију је да има просек оцена 9 или више и, Богу хвала, велики број наше омладине има такве оцене - поносно истиче челни човек Јадра и Лознице.

ФОТО: В. Митрић

- На нашу радост почели смо да стипендирамо и Роме, где су критеријуми нешто блажи.

Ученици који су добили стипедније су они који су освојили неку неку од прве три награде које је организовало Министарство просвете.

Добар „курс“ образовања, поред рада овдашњих предшколских установа, основних и средњих школа, даје и Образовни центар „Вук Караџић“ у Тршићу, који је изграђен баш на његову иницијативу, који је, за друштвене науке у Србије, попут Петнице за природне науке. Квалитетни садржаји организују се непрестано, долазе еминентни стручњаци из разних области, не само из Србије и студенти и ђаци из земље и иностранства. У овом здању, поред осталог, организован је и, до сада, највећи скуп о српском језику и писму.

ФОТО: В. Митрић

- За нас је образовање јако важно, а доста садржаја спроводимо и кроз деловање Центра за младе, који смо установили први у Србији - истиче Петровић.

- На нашим младим суграђанима је да уче и раде, а на нама је да их посвећено пратимо, што непрестано и са задовољством чинимо.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

Градоначелник Бакић поручио Банијцима да се увек сабирају и сведоче о богатству наслеђа свог завичаја