СОМБОРЦИМА 300 САДНИЦА: Одржана акција "Посади свој хлад"

Ј.Л.

09. 04. 2021. у 17:27

У ОКВИРУ акције „Посади свој хлад“ данас је Сомборцима подељено три стотине садница двогодишњег белог јасена. Ова еколошка акција усмерена је ка борби против климатских промена, а такође је и акција која има здравствену функцију, јер је свако дрво јединствени зелени респиратор.

СОМБОРЦИМА 300 САДНИЦА: Одржана акција Посади свој хлад

ФОТО: Град Сомбор

Уз сваку садницу грађани су добили упутство за садњу и QR код преко којег могу да је региструју и прате упутства за њен даљи развој. За оне који немају одговарајући простор за садњу обезбеђена је посебна градска локација. Друга страна везице је остављена за име и датум садње.

- Ако немате двориште и не можете да засадите садницу на приватном поседу, можете то да учините на јавној локацији, коју је обезбедио Град Сомбор. Иза градског базена постоји трим стаза, тамо је и у претходној акцији посађено сто садница белог јасена, тако да ту грађани могу да засаде саднице - рекао је Синиша Борота, помоћник градоначелника за област урбанизма и заштите животне средине.

Пројекат „Посади свој хлад“ је усаглашен са циљевима дефинисаним у претприступном Поглављу 27, као и у складу са циљевима светске акције „ Trillion Trees” Светског економског форума (WEF) у Давосу. Овај пројекат је такође усаглашен са европским Зеленим планом (European New Deal) у коме је чист ваздух у урбаним срединама један од стубова циркуларне економије и подржан је од бројних институција.

Организатор акције је НВО „Зелени развојни центар“, а подржали су је Град Сомбор и компанија „Апатинска пивара“ која је обезбедила саднице.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)