НОВАЦ ЗА 19 УДРУЖЕЊА: Нови Пазар повећао издвајања за социо-хуманитарне организације

Н. КОЧОВИЋ

08. 04. 2021. у 22:46

ГРАД Нови Пазар издвојио је ове године 43 милиона динара за суфинансирање пројеката социо-хуманитарних организација у овој години, а средства ће добити 19 удружења грађана којима су уручени уговори.

НОВАЦ ЗА 19 УДРУЖЕЊА: Нови Пазар повећао издвајања за социо-хуманитарне организације

Фото: Н. Кочовић

Највише новца, 14 милиона динара, одобрено је Удружењу за ментално неразвијене особе, док ће Црвени крст добити 9,5 милиона, а Удружење психолога Нови Пазар четири милиона динара.

- Средства смо добили за пројекат личног пратиоца деце са сметњама у развоју која похађају предшколске установе, основне и средње школе и обухватићемо 44 деце са територије Новог Пазара – казала је потпредседница Удружења Марија Тиосављевић.

Удружења параплегичара, глувих и наглувих, Савез слепих и Друштво за церебралну парализу из буџета Новог Пазара у овој години добиће између 2,2 и 2,9 милиона динара, а Удружење цивилних инвалида рата око 1,1 милион динара.

Остале организације које се, углавном баве хуманитарним радом, добиће између 120 и 500 хиљада динара.

- Први пут смо конкурисали и добили буџетска средства, иако ни раније није изостајала подршка локалне самоуправе. Наш пројекат подразумева рад на терену и директну подршку најугроженијим суграђанима. Пред нама је Рамазан и желимо да људима који имају социјалне потребе овај период максимално олакшамо – додао је Емир Еминовић, представник удружења “Трагом добра”.

Градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац истакао је да је буџет за суфинансирање пројеката социо-хуманитарних организација у овој години за четири милиона динара већи него у прошлој.

- Наставићемо да повећавамо средства из буџета и да побољшавамо услуге према суграђанима који су у стању социо-хуманитарне потребе. Наставићемо да, преко ових удружења и Центра за социјални рад пружамо подршку суграђанима – рекао је Бишевац.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)