ПОСТИГНУТ ДОГОВОР: Почело одвожење смећа из Сјенице, локална самоуправа обећала да ће депонију санирати наредних шест месеци

Н. КОЧОВИЋ

08. 04. 2021. у 22:35

ПРЕДСТАВНИЦИ мештана села са обронака Златара и локалне самоуправе договорили су се да дивља депонија Говеђак буде санирана у наредних шест месеци, чиме је прекинута седмодневна блокада и омогућено одлагање отпада на тој локацији.

ПОСТИГНУТ ДОГОВОР: Почело одвожење смећа из Сјенице, локална самоуправа обећала да ће депонију санирати наредних шест месеци

Фото. Н. Кочовић

Радници Јавног комуналног предузећа “Врело”, по постизању договора, су почели са одвожењем смећа које је претходних дана било нагомилано око контејнера и на улицама Сјенице.

Мештани села у близини депоније, уз магистрални пут Сјеница – Нова Варош, депонију су држали у блокади од прошле среде, тражећи да се она санира и затвори, односно, да се прекине са довожењем отпада.

Због одлагања отпада на депонију, која је требало да буде затворена још пре десетак година и угрожавања животне средине поднели су кривичне пријаве против одговорних у ЈКП “Врело”.

На те пријаве, из тог предузећа одговорили су контра пријавама и то због онемогућавања да врше своју делатност.

- Задовољни смо постигнутим договором и радници ће радити у две смене како би одвезли нагомилано смеће у граду. Нисмо срећни што смо проблем морали да решимо подношењем пријава, поготово што смо ове исте услове мешанима нудили још прошле недеље, када смо их обишли док су блокирали депонију – поручио је председник Општине Сјеница Муниб Мујагић.

Фото. Н. Кочовић

Представник мештана који су блокирали депонију Небојша Васојевић кратко је казао да сумња да ће локална самоуправа одржати обећање у вези са санирањем депоније наводећи да ће, уколико се то не деси, поново блокирати депонију.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)