БЕЗ ПРЕМИНУЛИХ У ГОРЊЕМ МИЛАНОВЦУ: У ковид одељењима 42 пацијента

Милорад Бошњак

08. 04. 2021. у 12:54

ДАН без иједног пацијента преминулог од ковида-19, у односу на претходне дане. У „црвеној“ зони Опште болнице у Горњем Милановцу, у њена три ковид одељења, тренутно се лече 42 пацијента.

БЕЗ ПРЕМИНУЛИХ У ГОРЊЕМ МИЛАНОВЦУ: У ковид одељењима 42 пацијента

Фото: М.Б.

 Два од њих прикључена су на респираторе са високим протоком кисеоника, такозване „хигх-флоw“ апарате.

- Према пресеку од јутрос у осам сати, на Грудном одељењу смештено је 18 пацијената, по 12 на Интерном и Неурологији. Позитиван тест на ковид-19 има њих 38, негативан четворо. У протекла 24 сата, примили смо на лечење три пацијента, са симптомима који указују на могућу инфекцију овим вирусом – изјавио је данас др Предраг Шутић, в.д. директора болнице.

По евиденцији милановачког Дома здравља, укупан број овде заражених ковидом-19 у актуелном „пику“ епидемије 2.809, од којих је 1.197 излечено. Нови подаци тек следе.

Епидемију ковид-19 у Рудничко-таковском крају, извештајно пратимо у две етапе. У првој, од њеног почетка у марту прошле године до смиривања у мају, укупно је оболело 60 лица, од којих су петоро преминули, сви остали су, према званичним подацима, излечени. У другој, од половине јуна надаље и у актуелном „пику“ који још не показује ни имало блажи тренд смиривања, заражено је укупно 2.809 лица, уз нажалост 101 смртну жртву.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)