ВЕЛИКО ИНТЕРЕСОВАЊЕ ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ: Имунизовано преко 15.000 Јагодинаца

З.Глигоријевић

08. 04. 2021. у 12:19

ВАКЦИНАЦИЈА у сеоским амбулантама града Јагодине почела је јуче. Имунизација је кренула из највећег села Рибара, а прву дозу примили су и мештани Кончарева и Ракитова.

ВЕЛИКО ИНТЕРЕСОВАЊЕ ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ: Имунизовано преко 15.000 Јагодинаца

Фото: Скупштина Града Јагодина

Рачунајући вакцинисане и у граду, јуче је вакцинисано 900 мештана града на Белици. Имунизација се данас наставља у Кочином Селу и Новом Ланишту, где ће вакцину моћи да приме и становници Старог Ланишта. До сада је вакцинисано преко 15.000 Јагодинаца, а ревакцинисано преко 10.000. За имунизацију и даље влада велико интересовање.

- Заинтересовани су се пријављивали месним канцеларијама, које су спискове достављали Скупштини града, чији су запослени позивали грађане и одређивали им термине на 5 минута како бисмо испоштовали све епидемиолошке мере Кризног штаба и како се не би стварале гужве. У наредних осам дана обићи ћемо све сеоске амбуланте, тако да ће сви моћи да се вакцинишу без заказивања путем е-управе - каже за „Новости“ Марија Јовановић, помоћник градоначелника града Јагодине за информисање.

Она додаје да је интересовање за имунизацију у сеоским среединама велико, да су слабо покретнима на располагању скупштински аутомобили, који их возе до њихових кућа. Непокретни грађани и даље вакцину примају код својих кућа, јер код њих одлазе мобилни тимови.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)