КО СЕ ВАКЦИНИШЕ ДОБИЈА 30.000 ДИНАРА: Понуда шабачке фирме запосленима

Танјуг

07. 04. 2021. у 17:47

ДИРЕКТОР шабачке фирме "Картонвал" Зоран Петковић понудио је сваком раднику који се вакцинише против корона вируса награду од 30.000 динара, након чега се за вакцинацију пријавило 30 одсто запослених.

КО СЕ ВАКЦИНИШЕ ДОБИЈА 30.000 ДИНАРА: Понуда шабачке фирме запосленима

Фото П. Милошевић

Та понуда уследила је након што је претходно Петковић казао радницима да они који одбију да се вакцинишу против корона вируса неће добити ускршњу награду, што је наишло на осуду на друштвеним мрежама, али и у делу колектива.

Петковић је за Танјуг рекао да је имао намеру да подстакне раднике да се имунизација обави што пре, али и да га је изненадила "тиха већина" несигурних, уплашених противника вакцинације у Картонвалу.

"Нама је сваки човек битан у производњи и у страху смо од масовне трансмисије и мислио сам да могу да на такав начин скренем пажњу, али људи су то примили лоше и више се насекирали због губитка награде него губитка посла или колеге. Зато ми је пало на памет да не доделим награду за колективни резултат, већ за колективну одговорност у борби против пандемије", рекао је он.

Право на награду рекао је имају сви који се имунизују.

Након тога, а поводом "медијске хајке" огласили су се и радници саопштењем у ком подсећају да раде у фирми где је просечна плата 86.860 динара а чији власник је Републици, граду и болницама широм Србије донирао око 11,5 милиона динара.

Како наводе, он запосленима плаћа да сопственим аутомобилима долазе на посао да се не би инфицирали и брине о њиховом здрављу на послу.

Компанија Картонвал основана је пре 22 године и запошљава 270 радника.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)