СТУПАЈУ НОВЕ МЕРЕ НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ: Полицијски час од 22 сата, настава онлајн, угоститељи престају са радом

Д. З.

07. 04. 2021. у 11:47

НА Косову и Метохији од јутрос су ступиле на снагу нове мере у циљу спречавања ширења корона вируса које је одобрила косовска влада.

СТУПАЈУ НОВЕ МЕРЕ НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ:  Полицијски час од 22 сата, настава онлајн, угоститељи престају са радом

Архива

Мере које подразумевају пре свега забрану кретања од 22 часа увече до пет сати ујутру осим у хитним и случајевима, пре свега у виду пружања и примања здравствене заштите и хитних услуга, важиће до 18. априла.

Ове мере пордазумевају одржавање онлајн наставе али и затварање тржних и угоститељских објеката као и забрану окупљања више од десет људи.Ресторанима ће бити дозвољено пружање услуга за понети и продаја наручене хране без задржавања наручилаца.

У јавним институцијама наложен је рад само особа које обављају основне услуге а уз обавезу примењивања мере заштите пре свега ношење маски које покривају нос и уста. Истовремено,све особље укључујући и оне са дозволама за стални или привремени боравак на Косову а које долазе из високоризичних подручја, морају имати негативан ПСР тест не старији од 72 сата, док ће у супротном морати да се самоизолују 14 дана.

Ова одлука ће се примењивати за земље ЕУ али и остале државе у којима је за грађане Косова неопходан овај тест, што значи да се ова одлука примењује по систему реципроцитета. Истовремено, према сазнањима Новости ова одлука не важи за житеље централне Србије. Иначе, само у последње две недеље на Косову је од последица корона вируса преминуло 150 особа док је забележено 11 577 позитивних случајева.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)