СТО НОВОЗАРАЖЕНИХ: У Горњем Милановцу преминуо још један пацијент

М. Б.

07. 04. 2021. у 11:08

У „ЦРВЕНОЈ“ зони Опште болнице у Горњем Милановцу, преминуо је, нажалост, још један пацијент, годишта 1931. током минула 24 сата, од последица заразе корона вирусом.

СТО НОВОЗАРАЖЕНИХ: У Горњем Милановцу преминуо још један пацијент

Фото М. Б.

У три болничка Ковид одељења те зоне, према пресеку од јутрос у осам сати,  хоспитализовано је 47 пацијената. Два од њих прикључена су на респираторе са високим протоком кисеоника, такозване „high-flow“ апарате.

- На Грудном одељењу смештено је 20 пацијената, 12 на Интерном и 15 на Неурологији. Позитиван тест на ковид-19 има њих 43, негативан четворо. У протекла 24 сата, примили смо на лечење два пацијента, са симптомима који указују на могућу инфекцију овим вирусом, петоро смо отпустили на кућно лечење, једног смо превезли на лечење у Ковид болницу у Батајници – изјавио је данас др Предраг Шутић, в.д. директора болнице.

Према последњим званичним подацима, милановачки Дом здравља је у периоду од 2. до 6. априла регистровао укупно још стотину особа, инфицираних корона вирусом. Како наводи в.д. директора те установе, др Александар Чивовић, укупан број овде заражених ковидом-19 у актуелном „пику“ епидемије 2.809, од којих је 1.197 излечено.

Епидемију ковид-19 у Рудничко-таковском крају, извештајно пратимо у две етапе. У првој, од њеног почетка у марту прошле године до смиривања у мају, укупно је оболело 60 лица, од којих су петоро преминули, сви остали су, према званичним подацима, излечени. У другој, од половине јуна надаље и у актуелном „пику“ који још не показује ни имало блажи тренд смиривања, заражено је укупно 2.809  лица, уз нажалост 101 смртну жртву.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)