НА СЕВЕРУ КиМ И ДАЉЕ ВЕЛИКИ БРОЈ ОБОЛЕЛИХ: На болничком лечењу 100 пацијената

Д.З.

05. 04. 2021. у 20:54

ТРЕНУТНА епидемиолошка ситуација у српским срединама на Косову и Метохији према речима др Златана Елека директор клиничко болничког центра у Косовској Митровици је због броја оболелих који је и даље висок.

НА СЕВЕРУ КиМ И ДАЉЕ ВЕЛИКИ БРОЈ ОБОЛЕЛИХ:  На болничком лечењу 100 пацијената

КБЦ Косовска Митровица

По речима др Елека на болничком лечењу налази се 100 пацијената, 52 су на кисеоничкој потпори а 4 пацијента су на респиратору.

- На северу Косова и Метохије, велики је број пацијената са тешком клиничком сликом.Већином се ради о старијим пацијентима, мада у последње време има и младих који се не јаве на време лекару, већ се јављају у 7-8 дану када се болест искомпликује и када је потребно хоспитално лечење- каже директор Елек апелујући на грађане да поштују препоручене епидемиолошке мере и да искористе привилегију коју пружа држава Србија,да се ваквицнишу , јер како наглашава, само се тако може победити корона вирус.

Он истовремено истиче да је све више грађана са севера КиМ заинтересовано за вакцинацију.

- Протекле недеље владало је велико интересовање за Спутњик вакцином коју је примило и наших 150 здравствених радника.-истиче др Елек и наглашава изузетно добру организацију до пункта за вакцинацију у Рашки, захваљујући Канцеларији за Косово и Метохију.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)