ГРАДСКИ ХОР „АС“ ИЗ ВРШЦА ПОНОВО НА ОКУПУ: За годину дана имали две велике паузе - сад певају под визирима

Ј. Ј. Баљак

04. 04. 2021. у 22:06

ГРАДСКИ хор „Ас“ из Вршца поново је почео са радом, након две вишемесечне паузе, због мера сузбијања ширења корона вируса.

ГРАДСКИ ХОР „АС“ ИЗ ВРШЦА ПОНОВО НА ОКУПУ: За годину дана имали две велике паузе - сад певају под визирима

ФОТО: А. Путник

Подељени у више група, по гласовима, хористи се у својим просторијама окупљају два до три пута недељно, како би одржали гласове у „кондицији“ и увежбавали неке нове композиције, надајући се да ће ускоро моћи поново и да наступају.

- Од оснивања хора 1998. године нисмо имали овако дуге паузе. То нам је свима јако тешко пало. Зато смо и одлучили да, поштујући све прописане мере, током марта поново почнемо са радом, јер нам ова окупљања много значе – каже Анђелка Сучевић, уметнички директор и диригент хора.

Прва пауза је трајала седам месеци, од марта до септембра, када су почели да вежбају на отвореном. У новембру су поново морали да направе паузу, а овог марта, када су корона бројке у Вршцу мало попустиле, решили су да се поново окупе.

- Велика већина чланова је вакцинисана или има антитела. Није нам тешко ни да током певања носимо визире, јер смо жељни хорског певања, друженаја и наступа – истиче Славко Француски, који је у хору од самог оснивања.

Хор тренутно има тридесетак чланова различитих година, професија и нација.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)