ВИШЕ НЕМА МЕСТА НА КИСЕОНИКУ: Војна болница Ниш готово пуна, за четири дана попуњено 75 одсто капацитета

Новости онлине

02. 04. 2021. у 13:26

ВОЈНА Болница у Нишу од понедељка је у ковид систему. Тренутно је хоспитализовано 66 пацијената, од тога су две трећине на кисеоничкој потпори.

ВИШЕ НЕМА МЕСТА НА КИСЕОНИКУ: Војна болница Ниш готово пуна, за четири дана попуњено 75 одсто капацитета

Фото: Министарство одбране Републике Србије

За четири дана попуњено је већ 75 одсто капацитета што се тиче смештаја, а на кисеоничкој потпори више нема места.

Болницу је данас посетио министар одбране Небојша Стефановић који је рекао да се у тој здравственој установи налазе пацијенти са тежом клиничком сликом, преноси РТС.

- Оно што забрињава је да имамо јако брзу попуну болнице, односно да је болница готово потпуно попуњена што говори да ковид напредује, али са друге стране, морам да замолим грађане да покажу максималну дисциплину и да приступе вакцинацији, јер је једино вакцинација поуздан систем у шта нас уверавају и инфектолози који на томе раде - истакао је Стефановић.

Стефановић је у Нишу разговарао и са породицом Ђенић. Породица лекара отац и мајка, Небојша и Весна, ћерка Саша и син Дарко сви раде црвеној зони.

Војни лекар, пуковник Небојша Ђенић, каже за РТС да је његова супруга инфектолог и да од почетка епидемије лечи заражене.

- Ми смо све епидемијске мере од првих дана почели да примењујемо у кући. У нашој кући је потпуно било нормално да се сви укључимо у лечење оболелих од ковида - додаје Ђенић.

На питање да ли је додатни притисак што су сви у црвеној зони, каже да нема притиска, да се чувају и спроводе све мере у црвеној зони и по изласку, као и да су се вакцинисали.

- Када видите те пацијенте који су заиста у веома тешком стању, ви имате мотивацију да дате себе максимално. Ми о томе у кући разговарамо и стручно, а и разговарамо и тако да просто треба да се укључимо маскимално као породица и нама је то нормално - поручује Ђенић.

(РТС)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)