РАДОВИ У ВРШАЧКОМ СЕЛУ ВЛАЈКОВАЦ: Уређују просторије за стони-тенис, праве стазе око сеоских установа

Ј. Ј. БАЉАК

01. 04. 2021. у 16:45

У ВРШАЧКОМ селу Влајковац у току је уређење просторија у згради Месне заједнице намењених стонотениском клубу, као и изградња нових стаза код Дома културе и испред просторија Румунске православне цркве, које финансира локална самоуправа.

РАДОВИ У ВРШАЧКОМ СЕЛУ ВЛАЈКОВАЦ: Уређују просторије за стони-тенис, праве стазе око сеоских установа

foto:Grad Vrsac

Радове је обишао члан Градског већа за рурални развој Славиша Максимовић, који је том приликом истакао да су досад уложили значајна средства у реконструкцију саме зграде МЗ, која сада представља репрезентативно здање на путу Вршац – Београд.

-На селима живот не може да се одвија квалитетно и функционално без добро организованих месних заједница, а захваљујући активном ангажовању локалне самоуправе у претходне четири године, успели смо да њихов рад подигнемо на потпуно нови ниво. Истрајни смо у намери да тако буде у сва 22 села – каже Максимовић.

Да месне заједнице активно учествују у унапређењу живота на селима, говори и чињеница да је на иницијативу савета МЗ Влајковац у претходном периоду уређен спортски терен, на ком локални фудбалски клуб, први пут својој дугогодишњој историји, игра утакмице Војвођанске лиге. Изграђена је и ограда око сеоског гробља, а уређене су и бројне зелене површине.

-Предстоји нам и набавка столова за стони-тенис, који ће бити постављени у сали која се управо уређује, јер нам је жеља да се што више младих окупља у овим просторијама. Такође, планирамо и да у току године санирамо што више стаза у селу – најавио је Сафет Тихић, председник МЗ Влајковац.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)