УКИНУТА ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА: Путеви ка бабушничким селима проходни и оспособљени за саобраћај

В.Ћ.

01. 04. 2021. у 13:07

СХОДНО препорукама Штаба за ванредне ситуаје, у Бабушници је укинуто ванредно стање, уведено због обилног снега који је многе делове општине 18.марта, одсекао од света.

УКИНУТА  ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА: Путеви ка бабушничким селима проходни и оспособљени за саобраћај

Фото: Приватна архива

О образложењу одлуке у укидању ванрдне ситације наводи се да сви извештји са терена говоре о томе да се снег полако топи, да је водостај потока и речица у порасту, али да нема индиција да би се могли излити. Путеви ка селима су проходни и оспособљени за саобраћај, а монтери дисрибуције су повезали покидане водове и тиме омогућили уредно снабдевање струјом.

    Одлука је иначе уведена, када су многи житељи бабушничких села према Звонцу и Сувој планини остали одсечени у сметовима који су на појединим превојима били високи и преко два метра и када путари упркос даноноћном раду и помоћи издругих градова, нису успевали да очисте саобраћајнице због високих сметова и раскавашеног снега који је падао неколико дана. После отопљавања стрепело се од наглог топљења снега, што се на сву срећу није десило па није било ни поплава.

Током ванредног стања екипе спасилаца и лекара су у неколико наврата  спасавале оболеле горштаке којима је била неопходна лекарска помоћ.

                                                                                                                         

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)