КОРОНА НЕ ПОСУСТАЈЕ: У Кладову седам новооболелих, у Неготину 30

С.М.Ј.

31. 03. 2021. у 16:30

ПРИСУСТВО вируса корона у последња 24 часа у општини Неготин потврђено је код 30 особа, док је у општини Кладово новозаражених седморо.

КОРОНА НЕ ПОСУСТАЈЕ: У Кладову седам новооболелих, у Неготину 30

Фото: С.М.Ј.

Позитивно је по 15 жена и мушкараца са пребивалиштем у општини Неготин, међу којима и две девојчице од пет и 15 година од укупно тестираних 69, што је 43,5 одсто. Старосна структура оболелих је од 28 до 93 године.

Током последња 24 часа у ковид одељењима неготинске болнице примљено је  пет пацијената, једна је особа, нажалост, преминула од последица вирусне инфекције, два су отпуштена, два болесника су послата у Сокобању на ковид одељење  Специјалне болнице за плућне болести, а два у Ковид болницу Крушевац  на даље лечење. Тренутно је у болници у Неготину збринуто 36 особа, од којих је 11 на кисеоничкој потпори.

Од почетка марта, у општини Неготин, код 760 особа регистровано је присуство коронавируса, што је и највећи број оболелих у једном месецу од почетка пандемије.

У општини Кладово је са седам новооболелих грађана број активно позитивних на вирус корона повећан на 63. Од почетка епидемије у овој општини било је инфицирано 1.586 особа, док су 64 пацијента нажалост изгубила битку са последицама ковида.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)