"ОБОЛЕЛИ ИМАЈУ ТЕШКЕ КЛИНИЧКЕ СЛИКЕ" - Докторка Марина Дељанин Илић: Више од 100 ковид пацијента на лечењу у стационару у Нишкој Бањи

Ј. Ћ.

31. 03. 2021. у 13:24

ВИШЕ од 100 ковид пацијента тренутно је на лечењу у стационару „Радон“ у Нишкој Бањи који је од недавно поново у ковид-систему, а према речима директорке те установе проф. др Марине Дељанин Илић, њихове клиничке сллике су умерено до средње тешке.

ОБОЛЕЛИ ИМАЈУ ТЕШКЕ КЛИНИЧКЕ СЛИКЕ - Докторка Марина Дељанин Илић: Више од 100 ковид пацијента на лечењу у стационару у Нишкој Бањи

Фото: Д. Алихоџић

- Има неколико пацијената са лакшом, али је углавном тешка клиничка слика. Педесет одсто пацијената је на кисеоничкој потпори, њихово стање се стално прати. Што се тиче старосне структуре, сада су ту и особе млађе животне доби у односу на претходни период, па има пацијената од 45 година па све до 70 – истиче она и додаје да међу позитивним пацијентима има и оних који су примили неку од вакцина, али да је њихова клинична слика знатно лакша.

Према најновијим подацима, у Нишу су у току јучерашњег дана забележене 302 новозаражене особе за 24 сата. У ковид-делу универзитетског Клиничког центра у Нишу тренутно је хоспитализовано 336 пацијената, десеторо је на респираторима у тешком стању, а још осам пацијената је преминуло.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)