КРСТ ЦРВЕНИ ЗБОГ ЧАЧАНА: Надлежни у локалној самоуправи не желе да се баве догађајима у друштвеној организацији

В. ИЛИЋ

31. 03. 2021. у 08:25

СИТУАЦИЈА у чачанском Црвеном крсту је, откад је седморо радника Вишем суду предало тужбу за мобинг против секретарке Биљане Давидовић, која је казала да ће доказати како је тужба неоснована, постала једна од горућих тема у граду на Морави.

КРСТ ЦРВЕНИ ЗБОГ ЧАЧАНА: Надлежни у локалној самоуправи не желе да се баве догађајима у друштвеној организацији

Фото В. Илић

Надлежни у самој организацији, па све до челних људи у Градској управи, једни другима пребацују "врућ кромпир", не желећи - како су нам појединци казали - да се "мешају у односе у колективу, у коме ври као у гротлу".

Председник локалног парламента Игор Трифуновић, који је, и према самом признању секретарке, али и према сведочењу запослених, био умешан у запошљавање појединих радника у чачанској хуманитарној организацији, није желео да коментарише овај случај. И поред тога што му је познато да се Црвени крст у највећој мери финансира из буџета Града, са чак 24 милиона динара годишње, он је казао да "све треба да се реши у оквиру самог Црвеног крста". Потом нас је упутио на Драгомира Шипетића, члана Градског већа задуженог за социјалну заштиту.

Драгомир Шипетић, Фото В. Илић

- Нећу да се упуштам у ту причу, јер тамо је општа лудница и није фер што се одговорност пребацује на мене. Одавно сам указивао да тамо што пре треба да се догоде кадровске промене, али мене нико није слушао - казао је Драгомир.

- Не желим да се бавим кадровском политиком, јер то није мој посао. Ја сам средио Народну кухињу и обезбедио све услове за спремање квалитетне хране...

ОГОРЧЕНИ

ЧАЧАНИ су огорчени дешавањима у Црвеном крсту, а посебно их забрињава чињеница да је тужба радника насловљена на саму организацију и на њеног заступника Биљану давидовић, па је неизвесно ко ће платити евентуалну одштету од 1,75 милиона. Многи, посредством друштвених мрежа, питају и како је могуће да се поједини запослени на послу задржавају по неколико сати дневно, а за то из буџета Града примају "дебелу" плату.

Председница УО у Црвеном крсту у Чачку чак није била ни упозната са тужбом радника, али је после навода које смо јој предочили била - шокирана. Вели да је била болесна од ковида, па је можда то разлог што је радници нису раније упознали са проблемом који имају са секретарком.

- Што пре будем могла, сазваћу седницу Управног одбора, а једна од тачака дневног реда сигурно ће бити и тужба запослених. Ја ово радим волонтерски и мени овакав стрес није потребан - каже Ђена Василић.

- Оно што сада могу да кажем је да ја нисам таква особа која може некога да остави без посла, јер уколико бисмо сада сменили секретарку, пре истека њеног мандата који истиче у мају наредне године, она би остала на улици. Ја то не могу да учиним. Уколико суд до тада донесе пресуду којом ће она бити осуђена за оно за шта је терете радници, она ће сигурно остати без посла.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)