ЕПИДЕМИЈА У БОРСКОМ ОКРУГУ: Расте број заражених вирусом корона

С.М.Јовановић

30. 03. 2021. у 17:17

У ГРАДУ Бору и општинама Неготин, Кладово и Мајданпек у последња 24 часа лабораторијским анализама присуство вируса корона потврђен је код укупно 75 особа.

ЕПИДЕМИЈА У БОРСКОМ ОКРУГУ: Расте број заражених вирусом корона

Фото: С. М. Јовановић

Највише их је у Неготину 36, од којих код 23 особе женског пола од којих најмлађе имају 16 и 17 година, а остале од 31 до 83 године, као и код 13 мушкараца од 35 до 83 године старости.

У марту је у општини Неготин забележен и највећи број оболелих од почетка епидемије до данас, закључно са 29. мартом укупно 730. Број се свакодневно увећава у просеку за 15 до 39 случајева, па Штаб за ванредне ситуације апелује да се поштују прописане мере.

Иако свакодневно има излечених број новооболелих је већи. Тако је у Бору забележено 18 нових случајева, а како наводе у Штабу за ванредне ситуације, на територији града је укупно 377 активних случајева вирусне инфекције.

У Мајданпеку је од 43 тестиране особе вирус потврђен код 13, па је у овој општини број активно позитивних 105.

У општини Кладово је, према подацима Здравственог центра Кладово, оболело још осам особа, па је број активно позитивних на ковид 63, уједно и најмањи на територији Борског округа.

На ковид одељењима борске Опште болнице хоспитализовано је 48 пацијената од којих је 41 позитиван на вирус корона.

На три ковид одељења у неготинској болници збринуто је 37 пацијената, од којих је 12 на кисеонику. Три особе су транспортоване у Специјалну болницу за плућне болести у Сокобањи која је од недавно и по трећи пут у ковид режиму, а једна у Ковид болницу Крушевац. Из болнице су отпуштена четири пацијента, а исто толико их је у последња 24 часа хоспитализовано. У терцијарним болницама је због теже клиничке слике хоспитализовано и 10 Мајданпечана.

У Бору, Неготину, Мајданпеку и Кладову свакодневно бележе повећан број прегледа у ковид амбулантама, а међу зараженима су и деца и млади, здравствени, просветни радници, запослени у јавним и приватним предузећима и пензионери.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)