ЗА ТРИ ДАНА СЕДАМ ПРЕМИНУЛИХ: Тежак период за запослене у лесковачкој ковид болници

И.М.

29. 03. 2021. у 15:03

У ЛЕСКОВАЧКОЈ ковид болници умрле су још три особе, а у последња три дана, упркос напорима лекара, битку са вирусом корона изгубило је укупно седморо пацијената.

ЗА ТРИ ДАНА СЕДАМ ПРЕМИНУЛИХ: Тежак период за запослене у лесковачкој ковид болници

Фото И. Митић

У последња 24 часа умрле су три пацијенткиње. Битку са опаким вирусом изгубиле су жене из Турековца, села у околини Лесковца, односно из Врања и Лебана, старе 51, 84 и 86 година.

У недељу су преминули пацијенти из Лесковца и Бојника, стари 65 и 70 година, као и шездесетосмогодишња пацијенткиња из Турековца, док је у суботу забележен један смртни исход због опаке заразе и то код Лесковчанке, старе 75 година.

Тренутно је хоспитализовано 175 људи. Пет особа је на респиратору. Једна је интубирана, а четири се налазе на неинвазивној механичкој вентилацији. На болничком лечењу су 133 особе из Лесковца, 16 из Власотинца, 15 из Лебана, по пет из Медвеђе и Бојника и једна из Црне Траве.

У последња 24 часа ковид болница у Лесковцу имала је 18 пријема и пет отпуста. Два пацијента упућена су у Ковид центар у Крушевцу, а један у Универзитетски клинички центар у Нишу. Током викенда у крушевачки Ковид центар упућено је 10 пацијената. Примљено је 39 новооболелих, док је 40 пацијената отпуштено кућама.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)