45 САДНИЦА ЗА 45 РОЂЕНДАН “ГИК БАНАТ - ПИОНИР”: Наша мисија је много више од игре и учења деце да играју фолклор

Б. Грујић

28. 03. 2021. у 01:40

КУЛТУРНО-уметничко друштво "ГИК Банат - Пионир" из Зрењанина обележава 45 година успешног постојања и тим поводом су његови чланови организовали симболичну садњу 45 садница јасена и бора, на простору Месне Заједнице "Доситеј Обрадовић" у Зрењанину, где је недавно завршена изградња једног од најлепших стамбених објеката и то од стране радника старе/нове фирме ГИК - Интерградња Банат, једне од најстаријих и најпознатијих грађевинских компанија у Србији.

45 САДНИЦА ЗА 45 РОЂЕНДАН “ГИК БАНАТ - ПИОНИР”: Наша мисија је много више од игре и учења деце да играју фолклор

Фото: Град Зрењанин

- Наша мисија је много више од игре и учења деце да играју фолклор, промовишемо град, његову традицију, култирну прошлост и људе - каже Радован Молдован, председник КУД "ГИК Банат - Пионир", уз напомену да нема веће почасти, него када се некадашњи чланови остваре каоуспешнибстручњаци у различитим областима науке, културе, без обзира да ли живе у Зрењанину, другим градовима у Србији, некој од европских земаља, Аустралији или Америци.

Акцију засађивања 45 садница, поздравио је градоначелник Зрењанина Симо Салапура, као и представници Месне заједнице Доситеј Обрадовић.

- Од самог почетка, када су били фолклорна секција при тадашњем великом зрењанинском грађевинском предузећи, прерасли су локалне оквире, а добитници су бројних признања у земљи и иностранатву - истакао је Симо Салапура, напомињући да му је драго што ће простор испред нове грађевине бити оплемењен младим дрвећем.

Фото: Град Зрењанин

ПРЕКО 5 ХИЉАДА ЧЛАНОВА

Кроз „Пионир" је, како је поносно нагласио Молдован, током четири ипо деценије, прошло преко 5 хиљада чланова, распоређених у четири узрасне групе, од најмлађих до ветерана, а тренутно има око 120 активних чланова.

НА СВИМ КОНТИНЕНТИМА

Од 1976. године, Пионир је прокрстарио планету и наступао на свим континентима, а од 2003. године, организатор је и домаћин међународног фолклорног фестивала „Лала", који је у оквиру културно забавне манифестације "Дани пива" у Зрењанину, одржан17 пута.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)