СПАСИОЦИ ДОСТАВИЛИ ХРАНУ И ЛЕКОВЕ: Тешка ситуација у завејаним селима на Голији (ФОТО)

Танјуг

27. 03. 2021. у 20:18

ЗАВЕЈАНИ становници Девића и Средње реке на Голији данас су добили помоћ у виду храну и лекова захваљујући припадницима Сектора за ванредне ситуације, ватрогасно-спасилачким јединицама Чачак и Ивањица, и локалној самоуправи.

СПАСИОЦИ ДОСТАВИЛИ ХРАНУ И ЛЕКОВЕ: Тешка ситуација у завејаним селима на Голији (ФОТО)

Фото: МУП Србије

У домаћинствима завејаним снежним наносима углавном живе старији људи лошег здравственог стања којима је потребна помоћ и до којих је могуће стићи уз помоћ квадова са гусеницама и моторних санки, саопштио је МУП.

Начелник Сектора за ванредне ситуације Лука Чаушић поручио је грађанима да треба да знају да им је та служба 24 сата дневно на располагању, те да су ватрогасци ту да им помогну и учине све како би елементарне непогоде прошле са минималном имовинском штетом и без људских жртава.

Чаушић је подсетио да је Министарство унутрашњих послова почетком године набавило десет квадова са гусеницама и моторне санке, која су изузетно значајна и при превозу медицинског особља до болесних у неприступачним местима.

Председник општине Ивањица Момчило Митровић рекао је да је та општина током прошле године имала више ванредних ситуација услед елементарних непогода, током којих је помоћ државе, каже, била врло значајна.

Како наводи, ситуација у завејаним селима на Голији је изузетно тешка и локална самоуправа чини све да се организује и помогне становништву.

Због последица обилних падавина ванредна ситуација је на снази у 11 локалних самоуправа, делу Врања и у десет општина - Власотинцу, Владичином Хану, Белој Паланци, Бабушници, Црној трави и деловима општина Књажевац, Босилеград, Ивањица, Сурдулица и Трговиште.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)