НОВОСАДСКИ ИНСТИТУТ БИОСЕНС У ТРЦИ ЗА СВЕТСКУ НАГРАДУ: Гласање онлајн траје до 31. марта

З.Грумић

26. 03. 2021. у 17:59

ОРГАНИЗАЦИЈА за храну и пољопривреду при Уједињеним нацијама (ФАО) номиновала је дигиталну платформу „АгроСенс“ за награду Светског самита за информационо друштво, као једну од најбољих апликација за е-пољопривреду, чиме се Институт „БиоСенс“ у Новом Саду укључио у трку за то значајно признање.

НОВОСАДСКИ ИНСТИТУТ БИОСЕНС У ТРЦИ ЗА СВЕТСКУ НАГРАДУ: Гласање онлајн траје до 31. марта

Фото: Биосенс

Гласање електронским путем траје до 31. марта, наводе у тој нашој научној институцији, у жељи да што више људи гласа за „АгроСенс“ и тиме подржи нашег кандидата за ту светску награду.

“АгроСенс“ је једноставан дигитални алат који пољопривредницима омогућава да прате стање усева и планирају активности помоћу мобилних телефона и рачунара, на основу података прикупљених са сателита, дронова, различитих сензора и метеоролошких станица.

Фото: Биосенс

- Како се због пандемије ковид 19 све више активности обавља на даљину, платформа „АгроСенс“ посебно је добила на значају и стално се унапређује да би на најбољи начин одговорила на потребе корисника – наводе у „БиоСенсу“.

Из тог института поручују да ова светска номинација доказује да је „БиоСенс“ на правом путу када је реч о дигиталној трансформацији пољопривреде и позивају све заинтересоване да им се на том путу придруже.

Мисија Института „БиоСенс“ је да подржи дигиталну трансформацију пољопривреде, подигне свест о њеним погодностима и предностима као и да свеобухватна знања о томе учини доступним широј заједници.

Дигитална платформа „АгроСенс“ је бесплатна и има више од 15.000 корисника.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)